МЗС України закликало окупаційну владу Криму звільнити І.Умерова
09:02 22.08.2016

Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беце у своєму мікроблозі у Twitter.

"Стан І.Умерова важкий. Вимагаємо від окупаційної влади негайно припинити репресії, каральні методи та звільнити Умерова", - зазначила М.Беца.

Нагадаємо, голова ЦВК Курултаю З.Смедляєв 21 серпня повідомив, що в Ільмі Умерова, який перебуває в Сімферопольському психоневрологічному диспансері, різко погіршився стан здоров’я.

І.Умерову, справу якого 11 серпня слухали у "суді" в анексованому Криму з питання про призначення йому психіатричної експертизи, стало погано в залі засідань. Його госпіталізували до клінічної лікарні у Сімферополі.

Згодом стало відомо, що контрольований Росією суд в Криму задовольнив клопотання про поміщення І.Умерова в станціонар для проведення судово-психіатричної експертизи.

І.Умеров заявив, що психіатричну експертизу окупаційний суд Криму йому призначив для того, щоб дискредитувати Меджліс кримськотатарського народу.

Щодо І.Умерова російськими правоохоронними органами в Криму порушено кримінальну справу за ст 280.1 КК Росії (сепаратизм).

19 травня після допиту в кримському управлінні російського ФСБ йому було пред’явлено звинувачення.

Раніше, 12 травня, в його будинку провели обшук, слідчий кримського управління ФСБ Росії вручив йому підписку про невиїзд.

Потім слідчі взяли з Ільмі Умерова підписку про нерозголошення матеріалів справи.

Джерело: УНН
Читайте також