Геращенко: У Мінську представники РФ "атакували" нормандський формат
15:00 27.08.2016

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко. 

"З тривожного і важливого, що хочу особливо відзначити. Це була перша зустріч (26 серпня у Мінську) після кримських провокацій, влаштованих РФ... Після яких Путін грізно заявив, що не бачить сенсу у зустрічі в "нормандського форматі" і т.і. Так ось, вчора маріонетки Кремля (і не лише вони) влаштували відверту атаку і істерику вже на нормандський формат, всіляко критикуючи і дискредитуючи його", - зазначила Геращенко.

"Темники працюють... Це тривожний сигнал, лідерам нормандського формату варто звернути на це увагу, бо вже дуже відверто все, що відбувається, виглядає як домашні заготовки і сценарій Кремля", - додала вона.

Також Геращенко зазначила, що "тривожним сигналом" є посилення "істерики ОРДЛО" у політичні групі щодо амністії.

"Українська позиція відома і незмінна. Звільнення заручників і амністія - це різні пункти Мінських угод і не треба шантажувати родини, світ і тримати в якості козирів для шантажу живих людей. Амністія відбувається у період сталого миру, а не щоденних обстрілів і причетні до важких злочинів не потрапляють під жодну амністію", - підкреслила вона. 

Українська правда 

Читайте також