Генштаб відмовився від сьомої хвилі мобілізації
08:33 06.08.2016
254

Генштаб прийняв рішення відмовитися від нової хвилі мобілізації через зростання кількості контрактників і формування оперативного резерву першої черги. Про це заявив глава Міноборони Степан Полторак під час засідання комітету реформ оборонного відомства, передає УНІАН.

 
"Нами забезпечена стійка тенденція зростання кількості військовослужбовців військової служби за контрактом. У середньому, щомісяця кількість контрактників збільшується на 6 тисяч осіб. Наразі їх чисельність становить 43 тисячі 509 осіб. Генеральний штаб прогнозує до кінця 2016 року залучити на військову службу за контрактом ще близько 20 тисяч людей", - заявив міністр.
 
Також Полторак зауважив, що в Україні створено оперативний резерв першої черги - понад 83 тис. людей. "Це дозволило відмовитися від наступної черги часткової мобілізації та завершити звільнення 5-ї хвилі мобілізації", - повідомив глава Міноборони.
 
Напередодні глава РНБО Олександр Турчинов заявив, що в разі різкого загострення ситуації на Донбасі мобілізація буде введена негайно.
 
Читайте також