В Україні поетапно зростатимуть тарифи на опалення
15:08 12.09.2020
267

Незабаром в Україні зросте ціна на опалення. Порівняно з минулим опалювальним сезоном ціна збільшиться на 16%. За інформацією українських ЗМІ тарифи за опалення будуть підвищуватись кожного місяця і вже у грудні-лютому ціна може зрости з 5.80 до 8 гривень за кубометр.

Зазначимо, наразі вартість контракту на вересень складає 5.50 – 5.80 гривень за кубометр включно з вартістю транзиту, а до грудня ця цифра сягне 7 гривень за кубометр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тарифи на опалювальний сезон 2020-2021 для споживачів може бути знижена на 20%-30%. Зокрема, у повідомленні НАК «Нафтогаз України», світова ціна на газ традиційно знижується в період низького попиту і підвищується напередодні опалювального сезону. Незважаючи на ситуацію з COVAD-19, цей рік не став винятком. Однак на даний момент ціна все ще знаходиться на рекордно високому рівні в порівнянні з попередніми періодами, і вже сьогодні ми можемо сказати, що ціна буде знижена в другій половині року.

Також варто зазначити, що загрозу стабільності опалювального сезону несуть величезні борги на ринках газу та електроенергії.

Джерело: fbc.ua

Читайте також