Бойовики 26 разів порушили "режим тиші" на Донбасі у середу
16:08 14.09.2016
254

Як повідомляє прес-центр АТО, проросійські незаконні збройні формування продовжують провокувати українських військовослужбовців, обстрілюючи позиції з великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї. Є також непоодинокими випадки застосування окупантами мінометів 82-го та 120-го калібру.

Окрім того, бойовики також застосовують заборонену Мінськими домовленостями артилерію 152-го та 122-го калібру.

"Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Піскам та Луганському. Також по селищу Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Піскам та Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру", - зазначили у прес-центрі.

Для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, НЗФ відкривали вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївки, Кам’янки та Верхньоторецького.

"На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по Водяному та Широкиному. А також окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру по Широкиному та Водяному", - повідомили у прес-центрі АТО.

Українська правда

Читайте також