Угорщина та Словаччина заплатила за транзит російської нафти через Україну
15:10 10.08.2022
288

Угорська та словацька нафтові компанії MOL та Slovnaft оплатили транзит російської нафти через Україну. Про це йдеться у заявах, поширених словацькою компанією та угорським виданням Telex.

Як зазначається, MOL домовилась з українською та російською сторонами про відновлення роботи газопроводу "Дружба" та перерахувала плату за транзит за користування українською ділянкою.

"Взявши на себе зобов’язання по комісії, MOL забезпечив швидке вирішення проблеми: згідно з обіцянками українців, протягом кількох днів може відновитися поставка сирої нафти, яка була припинена кілька днів тому через технічні перешкоди з боку банку ", - повідомили в компанії в середу.

Російська компанія "Транснефть", що здійснює поставки, 9 серпня повідомила, що прокачування було зупинено через несплату транзиту. За даними російської компанії, "Укртранснафта" повернула платіж до "Газпромбанку", зіславшись на сьомий пакет санкцій ЄС, що набув чинності.

MOL та Slovnaft ініціювали обговорення з українською та російською сторонами можливості оплати транзитного збору з боку компаній, щоб відновити поставки нафти.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також