У ЄС лише через кілька днів відреагували на заборону РФ "шампанського з Шампані"
16:34 05.07.2021
545

Європейський Союз обіцяє зробити все необхідне, щоб висловити незгоду з забороною з боку РФ називати "шампанським" продукцію, вироблену в Шампані. У ЄС заявили, що це йде всупереч європейським правилам. Про це наголосила представниця Єврокомісії на щоденному брифінгу у Брюсселі, передає УНН.

"Ми знаємо про новий російський законопроєкт стосовно алкогольних і винних напоїв, і він матиме вплив на експорт вина. Ми будемо робити все необхідне, щоб виявити нашу незгоду і занепокоєність цим законом", - заявила представниця ЄК на брифінгу.

Зокрема, у ЄС наголосили, якщо закон набуде чинності, європейська влада робитиме необхідні кроки для захисту своїх прав.

Нагадаємо

Президент Росії Володимир Путін 2 липня підписав поправки до закону, згідно з яким "шампанським" можна називати лише ту алкогольну продукцію, яку виробляють в Росії.

Після цього російська громадськість “вибухнула” через те, що у випадку набуття чинності, законопроєкт може погубити виноторгові компанії.

Як повідомляли російські ЗМІ, після підписання Путіним поправок в закон про шампанське, компанія Moet Hennessy, яка поставляє вина Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot, через свого російського дистриб'ютора "Моет Хеннессі Дистрибьюшн Рус" відправила партнерам лист, в якому повідомила, що призупиняє поставки шампанського в Росію.

Однак вже згодом стало відомо, що французька компанія LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) погодилася маркувати “ігристим” шампанське, яке постачатиме в Росію.

Читайте також