У Японії зафільмували рибу на рекордній глибині - 8,3 кілометра
12:02 02.04.2023
262

У Японії зафіксували рибу на глибині понад 8,3 кілометра. Це найбільша глибина, на якій вчені коли-небудь знаходили риб.

Про це пише BBC.

На глибині 8 336 метрів виявили один із видів риби-равлика. Її зафільмував автономний модуль, який скинули в Ідзу-Оґасаварський жолоб на півдні Японії.

Учені кажуть, що саме ці види риб можуть перебувати на найбільшій глибині серед усіх інших риб. Та й взагалі — це максимальна глибина, на якій можуть виживати риби.

Попередній рекорд був 8 178 метрів — на цій глибині рибу зафіксували в Маріанській впадині. На думку вчених, якщо новий рекорд і вдасться побити, то це всього кілька десятків метрів. Вони кажуть, що глибина 8,2—8,4 кілометра є максимальною для життя риб.

До цього, 10 років тому, вчений з Університету Західної Австралії зробив прогноз, що живих риб можна буде знайти на глибині від 8200 до 8400 метрів. 

Хоча наразі цей вид риб ще не вдалося спіймати для повного визначення його видового походження, проте дослідникам вже вдалось спіймати кілька рибин, які знаходились трохи вище, на глибині 8022 метрів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також