У війні проти України спецназ рф зазнав значних втрат: його відновлення триватиме роки
16:30 14.04.2023
291

Деякі зі “злитих” у мережу секретних документів Пентагону свідчать про те, що російські елітні підрозділи спецпризначенців втратили до 95% особового складу на війні в Україні, а на їхнє відновлення і підготовку може піти до 10 років. Про це йдеться в матеріалі The Washington Post.

У своїх висновках офіційні особи США стверджують, що російське командування покладалося на спецпідрозділи, які були задіяні на початку вторгнення, для досягнення цілей у ключових операціях, зокрема, у захопленні столиці України – Києва та Верховного Головнокомандувача Володимира Зеленського.

Ще на початку повномасштабної агресії російські командири скептично поставилися до здібностей своїх регулярних військ, і наказали елітним підрозділам вести ключові наступальні операції, що призвело до практично 100% втрат їхнього особового складу.

Як наголошується, швидке виснаження еліти армії рф змінило динаміку війни, серйозно обмеживши можливості москви. Крім того, колосальні втрати російської армії знижують їхню ефективність не тільки у війні проти України, а й в інших гарячих точках світу.

У розпорядженні газети опинилися знімки із секретних документів із позначкою “до” і “після”, де в порівнянні представлена база 22-ї окремої бригади спеціального призначення рф, територіально розташована на півдні країни. Перша фотографія датується листопадом 2021 року. А на фотографії з позначкою “після” видно, що на кінець літа 2022 року з п'яти груп повернулася тільки одна.

Оцінки США показують, що втрати 22-ї та двох інших бригад становлять 90–95 відсотків.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також