У вінницькому пансіонаті для людей з інвалідністю Всесвітній день поезії відзначили концертом
13:38 23.03.2023
328

До Всесвітнього дня поезії у Вінницькому обласному пансіонаті для людей з інвалідністю та осіб похилого віку влаштували концертну програму «Музика природи». Виступали учасники художньої самодіяльності вінницького підприємства Українського товариства сліпих (УТОС) і працівники обласного центру культури «Щедрик», повідомляє пресцентр Вінницької обласної організації УТОС.

На сцені звучали українські народні мелодії, авторська пісня вимушеного переселенця із Маріуполя Богдана Коваля «Музика природи» і твори сучасних українських композиторів. Завершили програму піснею «Незламна» у виконанні Ірини Костюник.

Вінницька обласна організація УТОС співпрацює із пансіонатом для людей з інвалідністю та осіб похилого віку вже не перший рік, бо там мешкають члени товариства незрячих. Після концерту заяви на вступ до організації подали ще вісім мешканців, що мають інвалідність по зору.

— Незабаром у пансіонаті можна буде створити групу УТОС. І, спільно із керівництвом закладу, реалізовувати різні проєкти задля вирішення нагальних проблем незрячих людей, — сказав голова обласної організації УТОС Віктор Зелінський.

Спілкування з мешканцями пансіонату та концертна програма «Музика природи» справили позитивне враження як на гостей, так і на господарів. Бо в цей складний час дуже важливо підтримувати один одного та додавати життєвого оптимізму, наголосив директор вінницького підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.    

 

 

Автор: Анна Бурлака
Читайте також