У Вінниці завершено опалювальний сезон
13:01 10.04.2023
335

На території Вінницької міської територіальної громади» від 07.04.2023р. № 801,  для житлового фонду та інших споживачів на території  Вінницької міської територіальної громади опалювальний сезон 2022-2023 рр. завершено з 8 квітня 2023 р. Про це повідомляє Вінницяміськтеплоенерго.

Щодо закладів охорони здоров’я, закладів соціального захисту, освітянських закладів та інших закладів культурного призначення, завершення опалювального сезону відбуватиметься відповідно до наданих заявок керівників цих закладів.

    Цьогоріч опалювальний сезон був складним і проходив при непередбачуваних обставинах зумовлених війною та постійною загрозою ракетних атак, тривалими відключеннями електроенергії, фінансовою нестабільністю тощо.


      Та попри всі складнощі, завдяки посиленій роботі підприємства, опалювальний період 2022-2023 рр. у Вінниці пройшов на належному рівні і з впевненістю можна стверджувати, що внаслідок впровадження сучасних технічних рішень КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» вдалось досягнути позитивної динаміки у таких напрямках:

  •  по-перше - оптимізували власні витрати на закупівлю паливно-енергетичних ресурсів за рахунок зменшення втрат, пов’язаних з витоками гарячої води та з підживленням мереж хімочищеною водою на загальну суму 52,5 млн. грн. за опалювальний період, а за 2022 рік ця сума становить 72 млн. грн.;
  • по-друге – скоротили споживання електроенергії майже на 800 тис. кВт на суму 4,8 млн. грн.;
  • по-третє - скоротили споживання газу майже на 9,5 млн. м3,що у грошовому еквіваленті складає 100,6 млн. грн. У цьому випадку також можна говорити і про теплішу зиму, яка сприяла зменшенню виробництва теплової енергії.

Тож загальна сума оптимізованих витрат за опалювальний період 2022-2023рр. становить майже 158 млн. грн.

Також завдяки проведенню комплексних робіт з реконструкцій тепломереж (у міжопалювальний період було реконструйовано понад 7 км тепломереж) та впровадженню заходів щодо диспетчеризації центральних теплових пунктів, на 35% зменшилась кількість аварійних ситуацій у порівнянні з попереднім опалювальним періодом.

Стале проходження опалювального сезону 2022-2023 - це результат ретельної підготовки всього великого комплексу теплового господарства до опалювального сезону:

  • якісне виконання усіх запланованих робіт у міжопалювальний період - технічне обслуговування та налагодження устаткування котелень, центральних теплових пунктів, індивідуальних теплових пунктів, проведено гідравлічні випробування теплових мереж;
  • завчасне забезпечення об’єктів підприємства генераторами, які втримали роботу котелень у період знеструмлень;   
  • злагоджена робота всіх працівників підприємства, які упродовж всього року працюють в посиленому режимі.

Тож підводячи підсумок зазначимо, що КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» в опалювальний період в повному обсязі забезпечило своїх споживачів сталими послугами з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води та розпочало роботи з підготовки до опалювального сезону 2023 – 2024 рр.

Читайте також