У Вінниці висадили більше 3,5 тисяч троянд (ФОТО)
17:07 19.05.2022
266

У Вінниці висадили більше 3,5 тисяч саджанців троянд. Їх передала компанія «Dekoplant» в рамках акції «Непередбачуваної щирості», яку підтримали Фонд громади «Подільська громада» спільно з МКП «Вінницязеленбуд». 

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

За словами голови правління Фонду Олени Данілової, ініціатива, що стала можлива завдяки синергії бізнесу, влади та громади. Вона покликана не просто прикрасити місто квітами, але й залучити до громадської активності вимушених переселенців, які знайшли у Вінниці тимчасовий чи вже постійний прихисток.

Ідея досить символічна. Адже, крім троянд, ми запланували висадити декоративні кущі в навчальних закладах міста, які приймали чи приймають наших співгромадян/ок з інших міст України. До висадки саджанців, які також надає компанія «Dekoplant», будуть залучені переселенці, тобто вони створюватимуть красу довкола помешкань, де нині перебувають. А координуватимуть їх підприємці з Маріуполя, які до повномасштабної війни займалися вирощуванням саджанців кущів та квітів у себе на малій батьківщині. Тобто це не звичайна висадка саджанців, а прагнення подарувати новим вінничанам можливість створити красу в місцях, де вони зараз проживають, – коментує Олена Данілова.

Зазначимо, крім проспекту Юності, посадка троянд від «Dekoplant» відбувалася на пр. Коцюбинського. Там підсадили до вже наявних клумб нові сорти, щоб урізноманітнити квіти у сезон цвітіння.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також