У Вінниці відбувся фестиваль робототехніки «Vinnytsia RoboCamp»
10:00 03.11.2021
257

30 та 31 жовтня, відбувся Фестиваль робототехніки VinnytsiaRoboCamp – 2021. Захід традиційно проходив у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва. 

Мета фестивалю - залучення учнів шкіл та вихованців позашкільних закладів освіти до інноваційної науково-технічної творчості, розвиток їх інженерно-конструкторських навичок, впровадження STEАM-технологій викладання та основ робототехніки в закладах освіти, професійна орієнтація молоді щодо вибору професії, пов'язаної із інженерією та програмуванням.

Робототехніка ПДЮ (2).jpgОрганізатором фестивалю виступив КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л.Ратушної» за підтримки департаменту освіти Вінницької міської ради.

У заході взяли участь 18 команд з навчальних закладів Вінницької міської територіальної громади, міста Добровеличківка Кіровоградської області, міста Немирова Вінницької області.

Програма фестивалю включала змагання у молодшій віковій категорії (використання наборів Lego WeDo 2), у старшій віковій категорії (використання Lego Mindstorms NXT, EV3) та виставку-конкурс проєктів на вільну тему. На ній діти представляли моделі будівель, пристроїв та механізмів, елементів розумного будинку, промислової автоматики.

Робототехніка ПДЮ (3).jpgУ перший день фестивалю молодша категорія учасників змагалася в номінації «WeDo», а старша - в номінаціях «Робо Сумо» та «Robo Race». Потім діти побували на екскурсії в музеї моделей транспорту.

У другий день фестивалю робототехніки «Vinnytsia RoboCamp» молодша вікова категорія змагалася в номінації «Робо Сумо», старша – в номінації «Мехатроніка».

В результаті змагань молодшої та старшої вікової категорії команд, вихованці із КЗ «Вінницький міський палац дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної» зайняли І та ІІ місця. Три ІІІ-іх місця посів комунальний заклад «Добровеличківський ліцей «ІНТЕЛЕКТ» міста Добровеличківка Кіровоградської області. 

Фестиваль проводять з 2018 року.

 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також