У США адвокат замовив власне вбивство, щоб старший син отримав $ 10 мільйонів компенсації
19:32 17.09.2021
499

4 вересня адвокат Алекс Мердо подзвонив в службу порятунку Південної Кароліни і повідомив, що його намагалися вбити, коли він міняв шину свого автомобіля. Лікарі виявили адвоката на узбіччі дороги з пораненнями голови, однак уже через кілька днів його виписали з лікарні. Про це повідомляє ВВС.

Через 10 днів після замаху Мердо зізнався, що він попросив свого колишнього клієнта, 61-річного Кертіса Едварда Сміта, застрелити його. Так він хотів «захистити» свого старшого сина Бастера і забезпечити йому $10 мільйонів компенсації за страховкою.

Дружину Алекса Мердо Маргарет і молодшого сина Пола невідомі вбили в червні поруч із сімейним будинком.

Зараз Сміт знаходиться під арештом, його звинуватили в кількох злочинах, включаючи пособництво самогубства, змову з метою шахрайства, зберігання наркотиків. А Мердо звинувачення не пред'явлено.

Інцидент зі стріляниною стався через день після того, як Мердо звільнився з власної фірми Peters, Murdough, Parker, Eltzroth and Detrick, в якій його звинувачували у привласненні мільйонів доларів. За словами адвокатів, більшу частину коштів він витратив на нарковмісні знеболюючі. Їх він став приймати після смерті дружини і сина Пола, який до моменту смерті сам був обвинуваченим у справі водіння човна в п'яному вигляді. Пол вважався винуватцем аварії човна, яке призвело до смерті 19-річної Меллорі Біч.

Після вбивства дружини і сина Алекса Мердо пройшло кілька місяців, однак поліція досі не назвала підозрюваних у скоєнні злочинів. За словами адвоката Мердо, він займається власним розслідуванням вбивств. Вже на цьому тижні може з'явитися більше інформації про причетність єдиного підозрюваного.

У поліції ж після вбивств матері і сина почали розслідування смерті 19-річного Стівена Сміта, який навчався в одній школі з Бастером Мердо. У 2015 році його труп знайшли в 16 кілометрах від будинку Мердо. Слідчі вважають, що Сміт помер через наїзд автомобіля.

Також почалося розслідування смерті домогосподарки Мердо Глорії Саттерфілд в 2018 році. Тоді загибель 57-річної жінки визнали природною, а Алекс Мердо заявив, що вона загинула при падінні зі сходів. Сини загиблої також стверджують, що Мердо не виплатив належну їм компенсацію після смерті матері.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також