У Сан-Франциско будуть щомісяця платити людям з групи ризику за невчинення злочинів
13:21 04.09.2021
266

Мер Сан-Франциско Лондон Брід запропонувала грошово заохочувати людей, які знаходяться в групі ризику, за невчинення насильницьких злочинів. Про це повідомляє телеканал Abc.

«Зараз ми пропонуємо, щоб люди, які беруть участь в програмі, отримували стипендію з гарантованим доходом в розмірі $ 300 в місяць в рамках більш великої міської програми гарантованого доходу. Вони також матимуть право на отримання до $ 200 щомісячно за досягнення певних результатів », - розповів Девід Мухаммед, директор Національного інституту реформ кримінального правосуддя.

Програму планують запустити в жовтні. Спочатку виплати отримуватимуть 10 осіб, потім число учасників розширять до 30. Одержувачі виплат будуть виступати в ролі послів громадської безпеки. За словами Мухаммеда, такі виплати стануть більш вигідним рішенням, ніж витрати, що виникають після стрілянини з жертвами і потерпілими.

Гроші планують виділити в рамках програми соціальної підтримки місцевої афроамериканської громади, обсяг якої становить $ 60 мільйонів. Крім виплат колишнім злочинцям гроші витратять на розвиток молоді, освіти, навчання робочої сили і гарантованого доходу.

Відзначається, що виплати за невчинення злочинів вже використовувалися в декількох американських містах. Так, щомісячні виплати розміром $ 300 протягом восьми років отримували колишні злочинці каліфорнійського міста Окленд. Виплати були передбачені програмою по скороченню злочинності та припинення вогню.

Автор: Олена Гандзюк
Читайте також