У Польщу прибула партія танків Abrams
13:27 18.07.2022
260

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про прибуття нового важкого озброєння. Йдеться про сотні американських танків Abrams.

Глава оборонного відомства зазначив, що Польща отримає 250 одиниць техніки. Про це Блащак написав у себе в Twitter

"Танки Abrams, на яких навчатимуться солдати Війська Польського (ЗС Республіки Польща — ред.), уже в Польщі. Ми будемо готові, коли перші з 250 найсучасніших танків, які ми замовили, стануть доступними. Польща матиме сучасні потужні сили для стримування агресора в екстреному випадку", — інформує Блащак.

M1 Abrams – основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Танк названо на честь генерала Крейтона Абрамса, колишнього начальника штабу Армії США і командувача збройними силами США у В'єтнамі з 1968 по 1972 рік. M1 Abrams є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів.

Раніше пресслужба ЗС Польщі повідомляла, що Польща отримає партію з 300 вживаних танків Abrams із США на додаток до 250 замовлених нових Abrams M1A2 SEPv3. Коли це станеться, Польща відправить свої 232 танки PT-91 в Україну.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також