У Миколаєві відновили водопостачання
14:00 14.05.2022
782

У житлових районах Миколаєва відновили водопостачання, - про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко в Телеграмі.

"На сьогодні одне з найважливіших питань - відновлення водопостачання у житлових районах міста. Унаслідок ворожих дій агресора було пошкоджено основну та резервні лінії магістрального водогону Дніпро-Миколаїв. Враховуючи те, що 80% загальної протяжності водогону знаходиться на тимчасово окупованій території Херсонської області, це унеможливлює проведення аварійно-відновлювальних робіт та не гарантує подальшої стабільної роботи цього джерела водопостачання", - сказав Тимошенко.

За його словами, через це були зроблені наступні кроки, щоб вирішити питання водозабезпечення населення Миколаєва: з резервного фонду державного бюджету виділено 56 млн грн; забезпечено водозабір з річки Південний Буг та артезіанських свердловин.

Він зазначив, що вже було введено в експлуатацію 14 свердловин в міських лікарнях, пологовому будинку та військовому шпиталі, а сьогодні розпочалось водопостачання в житлові будинки.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також