Twitter занижує у видачі пости про Україну
12:30 04.04.2023
252

Після того, як Twitter відкрив код свого алгоритму, користувачі почали переглядати його і виявили, що твіти, які, як вважається, були присвячені Україні, мають знижений рейтинг, а це означає, що користувачі з меншою ймовірністю побачать їх у своїй стрічці.

Зокрема, користувач Twitter Аакаш Гупта з'ясував, що одним із чинників оцінки рейтингу контенту є достовірність інформації. Він зазначає, що пости на тему «української кризи» позначаються так званими «маркерами безпеки», як і дезінформація.

«Тепер після публікації алгоритму ми бачимо, що пости про Україну знижуються в рейтингу. Нічого страшного, просто пости про країну, яка зазнала вторгнення, і люди якої щодня борються за своє життя… цікаво, кому це може бути вигідно», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вихідний код Twitter виклав на GitHub користувач під ніком FreeSpeechEnthusiast. Twitter звернувся до GitHub з вимогою видалити код, а потім через суд ідентифікувати користувача, що злив, і отримати дані про всіх, хто переглядав або завантажував код. Крім того, Twitter проводить внутрішнє розслідування, вважаючи, що опублікувати код міг один зі звільнених співробітників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також