Таліби заборонили жінкам займатися спортом
10:32 09.09.2021
266

Терористична організація «Талібан» заборонили афганським жінкам займатися спортом. Про це в інтерв'ю австралійському SBS News повідомив заступник голови комісії руху по культурі Ахмадулла Васик.

Заборона торкнеться в тому числі крикету - найпопулярнішого виду спорту в Афганістані. За словами представника «Талібану», жінкам «необов'язково грати в крикет», оскільки в цьому спорті вони можуть зіткнутися з ситуацією, коли їхні обличчя і тіла не будуть повністю прикриті. Іслам не дозволяє жінкам показуватися в такому вигляді, підкреслює Васик.

«В епоху мас-медіа будуть з'являтися фотографії та відео, люди будуть їх дивитися. Іслам і Ісламський Емірат не дозволяють жінкам займатися крикетом або будь-яким іншим видом спорту, де жінок можна побачити неприкритими », - сказав він.

Терорист додав, що таліби не підуть на компроміс в цьому питанні, навіть якщо мова йде про спортсменок національних збірних. Васик нагадав, що «Талібан» дозволяє жінкам виходити на вулицю тільки у випадках необхідності, а спорт до таких не належить.

Після захоплення Афганістану в середині серпня таліби ввели в країні ряд жорстких обмежень. Зокрема, афганцям заборонили публічно слухати і виконувати музику, жінкам заборонили виходити на вулицю навіть на роботу, а студенток приватних університетів і коледжів зобов'язали носити нікаб.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також