Нова Зеландія оголосила про надзвичайну ситуацію через зміну клімату
15:10 03.12.2020
269

Нова Зеландія оголосила про надзвичайну ситуацію через зміну клімату
Влада країни визнали зміна клімату однією з найбільших проблем людства.

Влада Нової Зеландії оголосила про введення режиму надзвичайної ситуації через зміну клімату. Про це повідомляє Associated Press.

Таким чином, Нова Зеландія приєдналася до 32 країн, офіційно визнає глобальну кліматичну кризу. Уряд зобов'язався до 2025 року знизити рівень викидів вуглецю до нейтрального. Зробити це пропонується частково за рахунок відмови від використання вугілля в якості палива і переходу на електромобілі.

Прем'єр-міністр Джасінда Ардерн пояснила, що кабмін зазвичай оголошує режим НС тільки в разі стихійних лих. Однак, за її словами, якщо не вирішувати проблему вже зараз, такі лиха неминучі.

Оголошення кліматичної НС не супроводжується введенням нових законів або виділенням додаткових бюджетних коштів. Проте Ардерн і інші члени уряду пообіцяли підкріпити декларацію діями.

Декларація визнає зміну клімату однією з найбільших проблем людства і зобов'язує приєдналися до неї країни мінімізувати вплив глобального потепління. Влада вважає, що зміна клімату для Нової Зеландії може вилитися в повені, лісові пожежі, підвищення рівня моря і проблеми доступності води.

Раніше прем'єр-міністр оголошувала про плани посадити в країні мільярд дерев, відмовитися від видобутку нафти і газу на шельфі, а до 2030 року повністю перейти на відновлювані джерела енергії. У минулому році уряд прийняв закон, за яким Нова Зеландія повинна стати вуглецево-нейтральною до 2050 року.

Автор: Катерина П.
Читайте також