YouTube впроваджує функції генеративного штучного інтелекту для платних підписників
21:00 07.11.2023
254

Відеохостинг YouTube оголосив про впровадженні нових можливостей для своїх платних підписників, які базуються на генеративному штучному інтелекті. Ці інновації дозволять користувачам отримувати стислі текстові витяги з коментарів та автоматично описувати вміст конкретних відеороликів.

Цю інформацію повідомив TechCrunch.

За словами YouTube, платні абоненти матимуть можливість випробувати новий інструмент на основі штучного інтелекту для отримання відповідей на запитання щодо вмісту платформи, отримувати рекомендації та спрощувати теми, які обговорюються у коментарях до відеороликів.

Обидві ці функції будуть доступні через Центр нових експериментів YouTube, і протягом найближчих кількох тижнів вони стануть доступними для всіх платних підписників YouTube Premium.

YouTube пояснює, що учасники зможуть ставити питання щодо відео, яке вони дивляться в даний момент, або запитувати рекомендації щодо схожого вмісту за допомогою дій, таких як "рекомендувати подібний контент". Ці спілкування зі штучним інтелектом будуть відбуватися під час перегляду відео, щоб не переривати процес відтворення.

Крім того, для узагальнення коментарів буде використовуватися генеративний штучний інтелект. Ця функція може бути корисною для авторів, оскільки допоможе їм отримувати зведення про обговорення їхніх відеороликів без необхідності читати всі коментарі по черзі.

Автори також зможуть видаляти коментарі, які стосуються певних тем.

Наразі ці нові функції доступні лише англійською мовою. YouTube планує проводити тести протягом наступних кількох тижнів і місяців, збираючи відгуки від користувачів щодо їхнього використання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також