Польща відмовляється від скасування обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції, незважаючи на рішення ЄС
19:59 15.09.2023
265

Рішення Європейської комісії щодо скасування обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції не вплине на плани Польщі ввести власну односторонню заборону, заявив польський прем'єр Матеуш Моравецький під час зустрічі з виборцями в місті Елк.

"Заборона на імпорт (з боку Єврокомісії) знята. Ми продовжимо заборону на імпорт", - підкреслив Моравецький, вказавши, що Польща не буде слухати "Тускового Берліна" (експрем'єра Дональда Туска, якого нинішня влада Польщі звинувачує в роботі на Німеччину) і, можливо, лідера Європейської народної партії Манфреда Вебера.

Прем'єр також підкреслив, що Польща продовжить заборону на імпорт українського зерна незважаючи на відсутність схвалення ЄС.

Раніше Європейська комісія оголосила про скасування обмежень на імпорт сільськогосподарської продукції з України після 15 вересня. Проте Польща вирішила продовжити заборону на національному рівні, якщо її не продовжать на рівні ЄС. У відповідь на це Україна анонсувала звернення до арбітражу Світової організації торгівлі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також