Євросоюз офіційно виключив Україну зі списку безпечних країн для подорожей
13:33 09.11.2021
261

Європейський союз рішенням від 9 листопада 2021 року офіційно виключив Україну зі списку безпечних країн для подорожей. Відповідну постанову опубліковано сьогодні на сайті Ради ЄС.


Таким чином, державам-членам ЄС рекомендовано обмежити можливість здійснення несуттєвих (туристичних) поїздок для мандрівників з України.


"На несуттєві поїздки до ЄС із країн чи організацій поширюється тимчасове обмеження на поїздки. Це не виключає можливості для держав-членів скасувати тимчасове обмеження на несуттєві поїздки до ЄС для повністю вакцинованих мандрівників", – йдеться у документі.

Також із "зеленого" списку виключили Сінгапур. Наступний перегляд списку безпечних країн відбудеться за два тижні.


Зазначимо, що раніше міністр МЗС України Дмитро Кулеба зазначив, що це ще не означає повного закриття кордонів ЄС для мандрівників з України.


"Після виключення України із "зеленого" списку ЄС тотального закриття кордонів Євросоюзу не буде. Це рекомендація, а фінальні рішення прийматиме кожна окрема країна ЄС. МЗС України активно працює з партнерами, щоб зберегти максимальну свободу подорожей для українців", – наголосив глава МЗС. .

Автор: Анна Бурлака
Читайте також