Україна розпочне переговори з США про гарантії безпеки на тлі декларації G7
20:57 30.07.2023
255

На наступному тижні Україна розпочне переговори з Сполученими Штатами Америки стосовно укладення двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій. Андрій Єрмак, керівник Офісу президента України, повідомив про це в ході виступу на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Угода передбачає, що надані гарантії безпеки діятимуть до моменту, коли Україна стане членом НАТО. Відповідно до Андрія Єрмака, членство в НАТО є найбільш надійною гарантією безпеки для України.

Ця угода буде заснована на декларації, яку країни G7 затвердили на саміті НАТО у Вільнюсі. Згідно з цією декларацією, країни обіцяють надавати Україні гарантії безпеки на довготривалий період. Більше десятка держав вже приєдналися до цієї декларації, включаючи Чехію, Данію, Нідерланди, Норвегію, Іспанію та Швецію, і нові країни продовжують приєднуватися щотижня.

Укладання двосторонніх угод з цими країнами передбачає створення системи конкретних гарантій безпеки для України. Ці гарантії будуть включати оборонну та фінансову підтримку, а також застосування санкцій проти Російської Федерації. Ці заходи мають забезпечити успішний захист України в даний час і забезпечити стримування російської агресії у майбутньому.

Ця декларація G7 встановлює довготривалу підтримку України у сфері безпеки та економіки. Країни, які офіційно погоджуються надати гарантії Україні на двосторонньому рівні, можуть приєднатися до цієї декларації. Це створює можливість для більш широкого кола країн долучитися до забезпечення безпеки та стабільності в регіоні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також