Літак МАУ могли збити не випадково, - ЗМІ
13:21 10.02.2021
259

Канадські урядовці та органи безпеки працюють над аудіозаписом, на якому людина, котру джерела впізнають як міністра закордонних справ Ірану, обговорює можливість того, що знищення літака МАУ було навмисним актом.

Деталі розмови й особи інших учасників не розголошуються через побоювання за безпеку людей.

У той самий час, за інформацією CBC News на записі чути, як людина, розпізнана джерелами як міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф, говорить мовою фарсі, що існує «тисяча можливостей» пояснити збиття літака, включаючи навмисний напад за участю двох або трьох «впроваджених осіб» – такий сценарій, за його словами, був «зовсім не малоймовірним».

Окрім того, за словами Заріфа, «є причини, з яких вони ніколи не будуть розкриті»: нібито керівництво Ірану може зберігати це в таємниці в інтересах нації, щоб не розкривати особливості системи оборони країни.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року Корпус вартових ісламської революції Ірану збив у небі над Тегераном рейс 752 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» двома ракетами класу «земля-повітря», в результаті чого загинули всі 176 осіб на борту, включаючи 138 осіб, пов'язаних із Канадою.

Читайте також