Країни червоної та зеленої зони. В червону зону перемістилася Угорщина, Нідерланди, Бельгія.
10:03 26.09.2020
263

З 15 червня Україна запровадила адаптивний підхід до самоізоляції/обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Країни діляться на 2 зони, відповідно до кількості випадків COVID-19 на 100 тис населення.

З 1 серпня уряд змінив критерії червоної та зеленої зони, а згодом знову змінив критерії з 14 серпня.

Державами із значним поширенням COVID-19 (червона зона) вважаються країни, в яких кількість нових випадків на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні.

25 вересня МОЗ опублікував нові дані. В червону зону перемістилася Угорщина, Нідерланди, Бельгія. В червоній зоні залишилися Чорногорія, ОАЕ, Чехія.

В зеленій зоні залишається Хорватія, Туреччина, Єгипет, Болгарія та Албанія.

Прибуття з країни червоної зони:

  • обсервація/самоізоляція на 14 днів після перетину кордону (можна припинити, якщо здати ПЛР тест)

З 1 серпня можна уникнути самоізоляції, якщо надати ПЛР тест зроблений ще до повернення в Україну, але не пізніше ніж за 48 годин до перетину кордону.

Всі країни червоної зони: Андорра, Аргентина, Багамські Острови, Бахрейн, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Вануату, Ізраїль, Ірак, Іспанія, Кабо-Верде, Катар, Кірибаті, Колумбія, Корейська Народно-Демократична Республіка, Коста-Рика, Нідерланди, Кувейт, Ліван, Лівія, Люксембург, Мальдіви, Мальта, Маршаллові Острови, Мікронезія, Монако, Науру, Ніуе, Об’єднана Республіка Танзанія, ОАЕ, Оман, Палау, Панама, Парагвай, Перу, Республіка Молдова, Руанда, Самоа, Соломонові Острови, США, Тонга, Тринідад і Тобаго, Тувалу, Туркменістан, Угорщина, ФранціяЧехія, Чилі, Чорногорія(дані 25 вересня)

Автор: Єва Козаченко
Читайте також