У США заарештували двох громадян, які постачали авіаційне обладнання до РФ
09:10 03.03.2023
254

У Сполучених Штатах заарештували двох жителів штату Канзас, які допомагали росії обходити західні санкції та постачали їй електроніку для авіації.

Про це повідомляє міністерство юстиції США

Затримані - 59-річний Кіріл Грегорі Буяновскі та 55-річний Дуглас Робертсон, керівники компанії KanRus Trading Company, яку впіймали на постачанні авіоніки російським компаніям і ремонтних послугах для обладнання, яке використовується на літаках, виготовлених в Росії. Вважають, що порушення почалися ще до масштабних західних санкцій: з 2020 року чоловіки нібито змовилися приховувати реальне призначення екпорту і кінцевих користувачів, спрямувавши експорт через треті країни. 

"Зокрема, між листопадом 2020 і лютим 2021 року відповідачі отримали для ремонту авіоніку, включно з комп’ютерним процесором, на якому був стікер ФСБ. Відповідачі приховали реального кінцевого користувача, надавши неправдиву накладну, де кінцевим пунктом призначення вказана Німеччина", - зазначають у комюніке.

У лютому, після того, як влада США затримала партію авіоніки, Міністерство торгівлі США повідомило чоловікам, що їм потрібна ліцензія на експорт обладнання. Таким чином, починаючи з травня та до липня вони нелегально переправляли техніку через Вірменію та Кіпр.

Підсудних звинувачують у змові, експорті контрольованих товарів без ліцензії, фальсифікації та ненаданні інформації про експорт, а також контрабанді товарів з порушенням законодавства США. Якщо їх визнають винними, чоловікам загрожує до 20 років позбавлення волі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також