У Швеції затримали двох людей за підозрою у шпигунстві, які виявилися емігрантами з Росії
20:34 22.11.2022
256

Чоловік та жінка, яких у вівторок затримала поліція безпеки Швеції у справі про серйозне шпигунство, виявилися парою із росії, що жила тихим життям у передмісті Стокгольма.

Про це пише шведське видання Aftonbladet.

Відомо, що чоловік і жінка одночасно емігрували з Росії на початку 2000-их. Спочатку вони жили в квартирі, але кілька років тому переїхали на віллу у передмісті Стокгольма. 

Поліція безпеки підозрює, що вони десять років шпигували на користь іноземної держави. При цьому дії чоловіка кваліфікують як "грубу розвідувальну діяльність проти Швеції", а також на користь третьої країни. Жінку підозрюють як спільницю.

Відомо, що пара мала бізнес у Швеції з імпорту та експорту, серед іншого, електронних компонентів та промислових технологій з оборотом понад 30 мільйонів крон на рік.

"Згідно з офіційними документами, компанія чоловіка в минулому перебувала під пильною увагою. У 2016 році податкова служба Швеції отримала дозвіл провести обшук у будинку пари, щоб зібрати докази в рамках розслідування податкових злочинів. Податкове агентство Швеції виявило, що компанії мають складну структуру власності, яка веде до податкових гаваней за кордоном", - йдеться у виданні.

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також