У НАТО радять дозовано підходити до спростування дезінформації
18:45 07.12.2021
252

У НАТО радять дозовано і виважено підходити до спростування неправдивої інформації, оскільки реагування на всю пропаганду чи дезінформацію іноді може її підсилити.

Про це заявила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінетта Кляйне під час Першого міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кляйне зазначила, що питання протидії дезінформації стоїть перед Альянсом від часу його створення у 1949 році.

«Існує декілька інструментів, якими ми послуговуємося. Один з них, який мені здається найважливішим - це не боротися з дезінформацією за допомогою дезінформації, а натомість використовувати факти, надійні джерела інформації. Ми маємо діяти на випередження, доносячи наші повідомлення, які мають грунтуватися на фактах і цифрах», - сказала Кляйне.

Вона зазначила, що НАТО останнім часом у боротьбі з дезінформацією посилило роботу в цифровому просторі, збільшило охоплення аудиторії завдяки переходу в онлайн-формат через пандемію коронавірусу, а також почало активніше використовувати соцмережі.

За словами Кляйне, у НАТО намагаються робити це предметно і дуже виважено.

«Ми не спростовуємо всю неправдиву інформацію, це потрібно робити дозовано, адже якщо реагувати на всю пропаганду чи дезінформацію, іноді це може її лише підсилити. Тому потрібно ретельно підходити до цього питання», - зазначила директор Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Вона додала, що в Альянсі відстежують і аналізують інформаційне середовище, здобуту інформацію включають у роботу над комунікаціями, після чого починають працювати з аудиторією.

«Це принципи нашої роботи з протидії дезінформації», - резюмувала Кляйне.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також