У Канаді відреагували на арешт Протасевича
10:30 24.05.2021
265

Міністр закордонних справ Канади Марк Гарно відреагував на примусову посадку літака в Білорусі та затримання журналіста Романа Протасевича. Про це він написав у Twitter.

“Примусова зміна курсу та посадка літака Ryanair у Мінську й арешт журналіста Романа Протасевича - це серйозне втручання у цивільну авіацію та відвертий напад на свободу слова. Канада закликає Білорусь звільнити Протасевича”, - зазначив Гарно.

У МЗС Польщі викликали білоруського посла через затримання засновника Nexta Романа Протасевича. Генпрокуратура та поліція Литви розпочали розслідування інциденту з літаком Ryanair. Білоруський опозиціонер Латушко заявляє про те, що влада хотіла збити літак Ryanair. Сьогодні Європейська Рада розгляне інцидент арешту білоруського журналіста Романа Протасевича

Нагадаємо, вчора в аеропорту Мінська затримали засновника білоруського опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.

Літак, в якому був журналіст, здійснив аварійну посадку у Мінську після повідомлення про замінування. Розпорядження посадити літак дав особисто Олександр Лукашенко.

 

Читайте також