У Британії саджатимуть на 10 років за брехню на кордоні
18:03 10.02.2021
255

У Британії вводять 10-річне ув'язнення для людей, які намагатимуться приховати інформацію, щодо відвідування країн «червоного списку». Громадяни, які прибуватимуть з таких країн буде необхідно не просто повідомити владу, про свою подорож, а й заплатити кругленьку суму за карантин в готелі.

Про свою підтримку таких заходів заявив міністр транспорту Великобританії Грант, передає Кореспондент.

Нові заходи, які набудуть чинності з понеділка. Найймовірніше жителям Великобританії й Ірландії, які прибули з 33 країн «червоного списку», доведеться заплатити до 1750 фунтів стерлінгів за карантин протягом 10 днів в готельних номерах, керованих урядом.

Як заходи покарання кожному, хто спробує приховати, що за 10 днів до прибуття перебував у країні «червоного списку», загрожує тюремний термін до 10 років - покарання, яке викликало занепокоєння у деяких депутатів і колишніх суддів.

«Зараз ми маємо справу з різними варіантами вірусу і не можемо ризикувати на цих завершальних стадіях розгортання вакцинації, адже у нас можуть виникнути труднощі з новими варіантами, - сказав Шеппс. - І тому ми вважаємо... такі заходи, як тюремне ув'язнення за брехню про те, що перебував в одній з країн «червоного списку», доречними.

Міністр зазначив, що зараз в країну щодня прибувають від 16 до 20 тисяч осіб - це на 95% менше від рівня минулого року. З країн «червоного списку» прибуває менш як 1000 осіб на день. Окрім того, він зауважив, що уряд має в своєму розпорядженні більш як 5 000 готельних номерів, доступних для карантину.

Читайте також