Тисяча для вакцинованих: із бюджету виділять 6 мільярдів
13:58 17.11.2021
271

Для виплат вакцинованим від коронавірусу цього року з держбюджету виділять 3 млрд грн, а на початку 2022 року - ще 3 млрд грн, але можливе розширення фінансування цієї програми.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на черговому засіданні уряду в середу.

«3 млрд грн спрямовуємо на програму цьогоріч та ще 3 млрд грн — на початку наступного з можливим розширенням фінансування. Це окрема програма із загального фонду державного бюджету. Жодних податків на цю 1000 гривень нараховуватися не буде. Ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання субсидії», - сказав Шмигаль.

За його словами, кошти в розмірі 1 тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком.

Глава уряду зазначив, що приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у програмі. Програма запрацює з 19 грудня й діятиме цього року та до кінця наступного.

Прессекретар глави держави Сергій Никифоров уточнив, що виплата тисячі гривень здійснюватиметься у вигляді ваучерів, сертифікатів або депозитів усім громадянам, які пройшли повний курс щеплення проти коронавірусної інфекції як до 19 грудня, так і після. Ініціатива є масштабною програмою підтримки бізнесу, а не “тисячею за вакцинацію”. За його словами, механізм виділення грошей ще проробляють, але вже можна сказати, що це не готівка на руки.

Никифоров також запевнив, що процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, відрізнятиметься, але ні про кого не забудуть.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також