Турeцькi українцi знaйшли мiсто-побрaтим для Вiнницi
14:10 04.10.2017
252

Спільнота українців Мугли хоче, щоб українська Вінниця та турецький Мармарис встановили партнерські відносини між містами.

Про це повідомляє 20minut.ua.

"Вінниця має стати містом-побратимом Мармарису. Принаймні, про це ходять розмови серед турецьких чиновників", - поділилися своїми побажаннями емігрантки.

Вони також розповіли, що допомагають адаптуватись українцям, які переїжджають жити в Мармарис, навчають їх турецькій мові.

Крім цього, представники української спільноти додають, що міська рада Мармарису йде їм на зустріч в організації свят.

"На День незалежності України ми влаштовуємо справжні концерти. І так приємно, що місцеві чиновники нас підтримують. Ми одягаємо вишиванки, співаємо українські пісні і гімн. І відпочиваючі нас іноді навіть підтримують! Це неймовірні враження", - розповідають вони.

Також українки зазначили, що за останні три роки вони навчили турків відрізняти українців від росіян. Кажуть, що тепер місцеві добре розуміють, чому українці і росіяни хоч і схожі, але такі різні.

Нагадаємо, Мармарис знаходиться в провінції Мугла. Це невелике курортне містечко, яке знаходиться на березі Середземного моря, з населенням 35 тисяч людей. Місто входить в провінцію Мугла, в якій проживає сім тисяч українців.

Укрінформ
Читайте також