Як у Великобританії прощаються із її Величністю - Єлизаветою ІІ
11:00 16.09.2022
364

Остання подорож королеви, яка провела на троні 70 років, почалася в неділю: траурна процесія з труною рушила із замку Балморал до Единбургу. Дорога 280 кілометрів зайняла шість годин і пройшла через кілька міст і сіл Шотландії. У другій половині дня в середу труна була доставлена ​​до Вестмінстерського палацу. 

Чотири повні дні, починаючи від учора, британці та гості країни мають можливість попрощатися з королевою і віддати їй останні почесті.

Британська влада повідомила, що назараз охочі попрощатися з британською королевою Єлизаветою II мають провести в черзі в середньому вісім годин.

За даними британського телебачення черга розтягнулася більш ніж на сім кілометрів, і вона продовжує стрімко зростати, за кілька годин від початку церемонії вона уже становила приблизно шість із половиною кілометрів.

Зазначається, що члени британського парламенту можуть попрощатися з королевою без черги і провести з собою на церемонію до чотирьох осіб.

Очікується, що близько 500 іноземних високопосадовців відвідають похорон королеви Єлизавети в Лондоні. Запрошення були надіслані главам держав більшості країн, з якими Велика Британія має дипломатичні відносини.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також