Польща готова оплатити повернення мігрантів, що застрягли на кордоні з Білоруссю
10:29 22.11.2021
258

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький озвучив готовність уряду оплатити повернення мігрантів, які застрягли на польсько-білоруському кордоні, повідомляє "Польське радіо".


"Ми готові будь-якої миті оплатити повернення мігрантів до їхніх країн", - заявив він після переговорів з главою уряду Естонії Каєю Каллас.
 


Влада Польщі обговорює цю тему дипломатичними каналами з керівництвом Іраку та інших близькосхідних країн, зазначив голова польського уряду. За його словами, білоруські силовики перешкоджають поверненню мігрантів, які перебувають на кордоні, до своїх країн.

Тим часом, Єврокомісія висунула серйозні звинувачення проти Лукашенка. "В умовах кризи Лукашенко поводився як туроператор без ліцензії, продаючи дорогі турпакети в ЄС, які після прибуття розвалювалися", - заявила єврокомісар із внутрішніх справ ЄС Ільва Юханссон в інтерв'ю німецькій газеті Welt am Sonntag, опублікованому 21 листопада.


За словами єврокомісара, сім'ї та діти були обдурені та втягнуті у трагедію, яка призвела до численних страждань, і на Лукашенку та його режимі лежить "надзвичайна відповідальність за створену кризу".

 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також