Восьмирічна Ніколь Олівейра з Бразилії стала наймолодшим астрономом в світі
19:01 02.10.2021
258

Восьмирічна Ніколь Олівейра з Бразилії стала наймолодшим астрономом в світі, пише Science Alert.

Дівчинка зайнята в програмі NASA, а також відвідує міжнародні семінари і ходить на зустрічі з провідними вченими. Вона також спілкувалася з бразильським космонавтом Маркосом Понтес.

Крім того, Олівейра може стати наймолодшим астрономом, який відкрив астероїди.

В рамках програми NASA «Мисливці за астероїдами» вона виявила 18 небесних тіл. Якщо їх існування підтвердять експерти, то восьмирічна дівчинка поб'є рекорд італійця Луїджі Санніно, який відкрив астероїд 1998 AZ4 в 18 років.

«Я дам їм [астероїдів] імена бразильських вчених або членів моєї сім'ї, моєї мами або тата», - поділилася Олівейра.

Дівчинка отримує стипендію і ходить в приватну школу, де також є можливість вивчати астрономію. Вона також веде YouTube-канал про астрономію.

«Вона дійсно розбирається в цьому. Вона відразу зауважує на фото точки, схожі на астероїди, і підказує своїм однокласникам, коли ті не впевнені, що знайшли щось. Найголовніше, вона ділиться своїми знаннями з іншими дітьми. Вона сприяє поширенню науки », - каже її вчитель астрономії Хеліомарціо Родрігес Морейра.

«Ми зрозуміли, що її захоплення зірками серйозне, коли вона попросила у нас телескоп в якості подарунка на її четвертий день народження. Я тоді навіть толком нічого не знала про телескопи », - розповіла мама дівчинки Зілма Джанака.

За її словами, дочка так хотіла телескоп, що запропонувала подарувати їй це обладнання в обмін на подарунки на всі інші дні народження. Оскільки це дорога річ, сім'я змогла подарувати телескоп, коли їй виповнилося сім років. В майбутньому Ніколь Олівейра хоче займатися ракетобудуванням.

 

Автор: Єва Козаченко
Читайте також