МОЗ оновли список країн «червоної» та «зеленої» зони
17:07 27.11.2020
261

Нaприкінці тижня МОЗ оновило список крaїн «червоної» тa «зеленої» зон щодо поширення коронaвірусної хвороби COVID-19. Зокремa, до «червоної» зони потрaпили 38 крaїн, до «зеленої» — 175.

У «червоній зоні» - США, Франція, Болгарія, Швейцарія, Румунія, Польща, Португалія, Словенія, Чорногорія, Хорватія, Вірменія, Литва тощо. У «зеленій» опинилися Велика Британія, Нідерланди, Словаччина, Іспанія, Бельгія, Монако.

Що відомо про «червону» та «зелену» зони

З 15 червня 2020 року в Україні запровадили адаптивний підхід до самоізоляції українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону.

Країни поділили на дві зони:

  • «червона зона» – показник захворюваності на COVID-19 перевищує аналогічний показник в Україні. Особи, які перетнули кордон України з країни «червоної зони», скеровуються на обов’язкову обсервацію/самоізоляцію на 14 днів. Також туди записують країни, де невідомі темпи поширення коронавірусу.
  • «зелена зона» – показник активних випадків захворюваності на COVID-19 є меншим, ніж в Україні. Особи, які перетнули кордон України та прибули з країни «зеленої зони», можуть самоізоляцію не проходити.
Читайте також