Вперше за всю історію Facebook у соцмережі скоротилася кількість активних користувачів
10:03 04.02.2022
265

Цукерберг пов'язав падіння аудиторії із конкуренцією з боку TikTok.  Бізнесмен ризикує вибути з топ-10 найзаможніших людей світу.


 За останні три місяці 2021 року кількість щоденних активних користувачів Facebook знизилася вперше за всю 18-річну історію соцмережі.  Про це повідомляє ВВС з посиланням на звіт Meta, що володіє сервісом.

 За останній квартал року Facebook втратив мільйон активних користувачів, наприкінці року їхня кількість склала 1,929 млрд. Meta також попередила про уповільнення зростання доходів через високу конкуренцію з TikTok і YouTube, а також через скорочення витрат рекламодавців.

Гендиректор Meta Марк Цукерберг пояснив, що зростання продажів компанії постраждало, оскільки частина аудиторії, особливо молода, йде до конкурентів.

 Після публікації звіту акції Meta обвалилися на понад 20%.  ВВС також відзначає падіння акцій Twitter, Snap та Pinterest на тлі останніх новин.

 За оцінками Bloomberg, обвал цінних паперів Meta може призвести до втрати $24 млрд із особистого статку Цукерберга.  У такому разі бізнесмен ризикує вперше з 2015 року вибути з десятки найбагатших людей світу.

Автор: Ігор Ткачук
Читайте також