У США відкриють піцерію, де подаватимуть піцу з харчових відходів
10:00 08.12.2020
274

Стартапери з Сан-Франциско готують до відкриття піцерію, де будуть використовуватися харчові відходи. Про це повідомляє газета San Francisco Chronicle.

Відходи - «некрасиві» фрукти та овочі [плоди нестандартної форми і розміру, які зазвичай не потрапляють на прилавки, наприклад занадто маленькі або великі фрукти, вигнуті овочі та ін.], Надлишки молока з ферм, а також побічні продукти, наприклад бадилля моркви, відпрацьоване зерно та інші інгредієнти, які зазвичай викидаються.

Заклад отримав назву Shuggie's Trash Pie & Natural Wine, відкриття планується навесні 2021 року.

Автори проекту Девід Мерфі і Кайла Ейб вже відомі завдяки діяльності компанії Ugly Pickle Co. ( «Потворні солоні огірки»), яка займається створенням солінь і приправ з харчових відходів.

«Епідемія коронавірусу похитнула ресторанну індустрію, і фермам стало дуже важко постачати свою продукцію, - каже співзасновник проекту Кайла Ейб, - 20% харчових відходів виникає на самих фермах, інші створюють ресторани і споживачі».

 

 

«Ми сподіваємося знайти спосіб використовувати кожен шматочок без залишку - це амбітне завдання, але, думаю, здійсненне, - повідомляє Мерфі. - Наша галузь страждає від цієї проблеми вже дуже давно. У ресторанах категорії «Мішлен» продукти нарізають так, щоб вони виглядали привабливо, але величезна кількість відходів часто йде на викид ».

Творці проекту відзначають на своїй сторінці на Kickstarter, що «стандарти краси» в їжі почали застосовуватися до продуктів лише в сучасну епоху і вони розраховують повернути дбайливе ставлення до їжі, властиве попереднім поколінням.

 

Автор: Наталя Божко
Читайте також