Генпрокурори США проводять розслідування проти Meta через негативний вплив інстаграма на здоров'я дітей
16:02 19.11.2021
258

Генеральні прокурори кількох американських штатів почали розслідувати методи компанії Meta із залучення дітей та молодих людей до соціальної мережі Instagram, які шкодять фізичному здоров'ю та психіці. Про це повідомляється на сайті генпрокурора Небраски Дуга Петерсона.

"Коли соціальні мережі розглядають наших дітей як прості товари, якими можна маніпулювати для більш тривалої взаємодії з екрану та отримання даних, генпрокурори штатів повинні задіяти слідчі органи, діючи згідно із законами про захист прав споживачів", - заявив Петерсон.

А за словами генпрокурора штату Нью-Йорк Летиції Джеймс, Марк Цукерберг та керовані ним компанії «знову ставлять прибуток вище безпеки». Серед штатів, прокурори яких беруть участь у розслідуванні, - Каліфорнія, Флорида, Кентуккі, Массачусетс, Нью-Джерсі, Теннессі, Вермонт та інші.

У вересні газета The Wall Street Journal з'ясувала, що власне розслідування Facebook показало: використання Instagram завдає шкоди здоров'ю молодих людей, викликає депресію, розлади харчової поведінки і навіть призводить до самогубств.

Після цього представники Комітету Сенату США з питань торгівлі та захисту прав споживачів оголосили про початок розслідування проти Facebook для вивчення негативного впливу соцмереж на дітей та підлітків. А глава Instagram Адам Моссері заявив про зупинення розробки програми Instagram Kids для дітей віком до 13 років. Перед поновленням роботи компанія планує вислухати побоювання та побажання батьків, експертів, політиків та регуляторів.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також