США готові запустити відразу два проекти щодо постачання газу в Україну
14:30 01.03.2023
252

На тлі повномасштабного російського вторгнення США готові запустити одразу два проекти щодо постачання газу в Україну. Як заявив генеральний директор американської компанії Sustainable Solutions Еміль Пенья, компанія анонсувала проекти і вже уклала угоду про оренду плавучого терміналу щодо прийому зрідженого газу, який планується розмістити біля узбережжя Естонії, повідомляє "Європейська правда".


"Ми маємо два танкери для перевезення зрідженого газу, які обслуговуватимуть цей термінал. Ми готові запустити цей проект вже до жовтня", - заявив Пенья, зазначивши при цьому, що частина газу вже готова викупити Естонія, ще частина - Латвія. Проте більшу частину США готові запропонувати Україні.

За словами Пеньї, вже наступного тижня до Х'юстона прибуде керівництво "Нафтогазу" для ведення відповідних переговорів. Другий проект може бути запущений набагато раніше – протягом найближчих місяців. Він пропонує постачання скрапленого газу спеціальними вантажними автомобілями, оснащеними пристроями для регазифікації скрапленого газу.
Компанія планує отримати всі необхідні дозволи в ЄС та Україні.


"Звичайно, це не вирішить усіх проблем України з газом. Однак це дозволить диверсифікувати постачання газу, підвищивши енергетичну безпеку України", – резюмує Пенья.

Автор: Ася Пишко
Читайте також