Шість країн Європи бойкотуватимуть змагання УЄФА з російською участю
21:00 27.09.2023
352

Велика Британія, Швеція, Польща, Латвія, Данія та Фінляндія вирішили не брати участь у футбольних змаганнях УЄФА, в яких беруть участь російські команди у віковій категорії до 17 років.

Згідно з повідомленням газети The Times, Федерація футболу Великої Британії заявила про свій бойкот, стверджуючи, що жодна з її команд, незалежно від віку гравців, не буде грати проти російських національних команд.

В заяві FA зазначено: "Ми не підтримуємо ідею допуску російських команд до участі в УЄФА в молодіжних змаганнях, і наша позиція залишається незмінною - жодна збірна Англії не буде грати проти російських команд".

Пресслужба Латвійської федерації футболу (ЛФФ) також оголосила, що всі збірні Латвії різних рівнів не будуть грати проти російських команд, незалежно від місця проведення матчів або форми участі російських спортсменів.

"Це суперечить нашій стійкій позиції стосовно війни, розпочатої Росією в Україні, і ця позиція залишиться незмінною до закінчення бойових дій в Україні. ЛФФ підтверджує, що вона залишається єдиною в своєму роді разом з Україною та українськими партнерами у всіх майбутніх рішеннях", - заявили в офіційному повідомленні.

За інформацією Expressen, голова Шведської футбольної федерації Фредрік Рейнфельдт також заявив про бойкот проведення матчів проти російських команд.

"Ми не плануємо брати участь у будь-яких змаганнях разом із російськими учасниками", - сказав Рейнфельдт.

Президент Польського футбольного союзу Цезар Кулеша також оголосив про бойкот змагань.

"Мене здивувала вчорашня заява виконкому УЄФА. Якщо збірні Росії отримають допуск до участі в змаганнях, наші збірні не гратимуть проти них. Це єдине правильне рішення", - написав Кулеша у своєму Twitter.

Як повідомляє Sport.TV2, голова відділу комунікацій Датської футбольної асоціації (DBU) Якоб Хойєр заявив, що збірна Данії не буде грати проти російських команд незалежно від вікової категорії.

У футбольній асоціації Фінляндії також заявили, що не будуть грати проти російських або білоруських команд у будь-якій віковій категорії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також