Щонайменше 11 людей загинули в результаті підриву на міні в північному Афганістані
10:00 06.06.2021
264

Щонайменше 11 мирних жителів, включаючи дітей, були вбиті, коли їх автомобіль підірвався на міні в північному Афганістані, заявили в неділю офіційні особи місцевого уряду, звинувативши повстанців Талібану в установці мін, передає I Like News  із посиланням на УНН.

Хусамудім Шамс, губернатор північної провінції Бадгис, заявив, що 11 пасажирів, в тому числі троє дітей, які прямували в місто Кала-е-Нау, були вбиті в результаті вибуху в суботу.

Жодне бойове угрупування, включаючи "Талібан", не взяло на себе відповідальність за напад, який стався в суботу, за кілька годин до того, як високопоставлені лідери талібів та офіційні особи ООН зустрілися в Катарі для обговорення афганського мирного процесу, безпеки дипломатів та людей, працюючих на гуманітарні агентства в Афганістані.

Представник Талібану заявив в своїй заяві, що Шер Мохаммад Аббас Станекзай, заступник голови політичного офісу Талібану, "підтвердив тверду прихильність афганському мирному процесу на зустрічі" з офіційними особами ООН.

У той час як делегація талібів забезпечувала безпеку всіх співробітників відповідних агентств ООН та інших дипломатів, які базуються в Афганістані, афганські офіційні особи звинуватили талібів в безперервному насильстві проти урядових сил і цивільного населення в спробі захопити повний територіальний контроль над кількома провінціями

Невеликі магнітні бомби, прикріплені під транспортними засобами, та інші напади в останні місяці в Афганістані призначалися для співробітників сил безпеки, суддів, державних чиновників, активістів громадянського суспільства та журналістів.

У квітні цього року Організація Об'єднаних Націй заявила, що майже 1800 афганських мирних жителів були вбиті або поранені в ході бойових дій між урядовими силами і повстанцями Талібану, незважаючи на зусилля з пошуку світу.

Читайте також