російська військова розвідка залучала шпигунів в Польщі для стеження за транзитом зброї до України - звіт WP
20:32 18.08.2023
253

За даними видання Washington Post, російські розвідувальні агентства в Польщі наймали агентів, включаючи українців, для стеження за транзитом озброєнь до України. За підозрою польських правоохоронців, ця діяльність пов'язана з російською військовою розвідкою ГРУ.

Згідно з дослідженням, росія намагалася перервати потік зброї, який проходить через Польщу та становить більше 80% військової техніки, що поставляється в Україну. росія використовувала команду аматорів, включаючи російськомовних користувачів каналів Telegram у Польщі, які часто відвідували українські біженці.

росія спонукала агентів до різних дій, включаючи розвідку морських портів, розміщення камер вздовж залізниць та встановлення пристроїв відстеження в військових вантажах. Операція була розкрита польськими властями, які вважають, що за наказом російського ГРУ планувався підірваний під укіс поїздів, які транспортували зброю до України.

Ця акція вважається серйозною загрозою для території НАТО та підтверджує спроби Росії виконувати диверсії та терористичні акти на території інших країн.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також