Росія офіційно визнала участь своїх громадян у війні на Донбасі
12:27 20.10.2021
257

Українська делегація у Тристоронній контактній групі заявила, що Росія офіційно визнала участь своїх громадян у збройному конфлікті на Донбасі. Там закликали державу-агресорку піти далі та взяти на себе відповідальність за розв'язання та продовження війни на Сході України.

"МЗС РФ офіційно визнало участь російських громадян в збройному конфлікті на сході України. Вітаємо російських представників з цим мужнім кроком: визнавати реальність після восьми років послідовної брехні важко", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому у Facebook у середу.

У делегації зазначають, що від російської дипломатії очікують "сил і натхнення у взятті наступного бар'єру", а саме офіційного визнання повної відповідальності керівництва РФ за рішення і продовження міжнародного збройного конфлікту на сході України.

"Це є головною запорукою початку процесу реального мирного врегулювання", - додають вони.

Міністерство закордонних справ Росії вийшло з вимогою до України допустити російських консульських працівників до затриманого 13 жовтня уродженця Луганської області Андрія Косяка, адже він отримав паспорт Російської Федерації. У МЗС України відзначили зволікання з "турботою".

Представник МЗС України нагадав, що "виглядом робіт із гуманітарного розмінування він здійснював фото- і відеофіксацію позицій, від яких відійшли Збройні сили України в межах ділянки розведення сил і засобів", чим порушив Додаткові заходи зі зміцнення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Автор: Даша Драгоманова
Попередня новина
Читайте також