Продовжено угоду про скасування роумінгової плати для громадян України в Європейському Союзі та Україні на 12 місяців
20:16 10.07.2023
257

Угода про скасування роумінгової плати для громадян України в Європейському Союзі та Україні була продовжена ще на 12 місяців. Ця новина була оголошена Європейською комісією в понеділок.

Згідно з повідомленням Єврокомісії, вони сприяли домовленості між європейськими та українськими операторами щодо продовження угоди з метою зниження тарифів для транскордонних дзвінків. Це дозволить українським громадянам, які перебувають в Європі, залишатись на зв'язку зі своїми рідними та друзями в Україні, а також навпаки.

Ефективність цієї домовленості між операторами в ЄС та Україні була підтверджена Європейським регулятором електронних комунікацій (BEREC), оскільки вона дозволила забезпечити доступні послуги транскордонних дзвінків.

У той же час, Європейська комісія готується до інтеграції України в роумінговий простір ЄС та нагадує, що Комітет асоціації Україна-ЄС вже ухвалив пропозицію про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу у квітні 2023 року.

"Наступним кроком для України є повне приведення свого законодавства у відповідність до законодавства ЄС, а потім ухвалення остаточного рішення Радою Європейського Союзу", - підсумовує виконавчий орган Євросоюзу.

Завдяки цій угоді, мільйони українців, які знаходяться в ЄС, можуть спілкуватися з рідними в Україні без додаткових платежів, особливо в контексті повномасштабного вторгнення Росії та виїзду багатьох українців до країн Європи.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також