Євросоюз продовжив санкції проти Росії
19:00 25.06.2021
259

Лідери країн Європейського союзу продовжили економічні санкції проти Росії, вперше введені в 2014 році через незаконну окупацію Криму Росією і дестабілізації на Донбасі. Про це повідомляє голова Євроради Шарль Мішель в Twitter.

“ЄС дотримуватиметься єдиного та стратегічного підходу до Росії на основі 5 керівних принципів. Ми скасували наші економічні санкції проти Росії: Москва повинна зробити все, щоб забезпечити повне виконання Мінських домовленостей. Ми вивчимо формати та умови діалогу”, - заявив Мішель.

У заяві йдеться, що ЄС буде дотримуватися єдиного і стратегічного підходу до Росії, заснованого на 5 керівних принципах. Він також зазначив, що ЄС буде вивчати формати і умови діалогу з Росією.

Нагадуємо, кономічні санкції стосовно Росії Євросоюз вводить кожні півроку через відсутність прогресу у виконанні Мінських угод Росією.

Так, перші санкції ЄС були введені в 2014 році. Причиною таких заходів стала окупація Росією Криму, і дестабілізуючих дій на сході України.

Останній раз санкції проти Росії продовжили 17 грудня 2020 року.

Лідери Європейського Союзу на саміті в Брюсселі заявили про те, що будуть відповідати на агресивні дії Росії та повинні готуватися до подальшого зниження відносин.

Читайте також