Помічник Байдена заявив про «наслідки» для Росії в разі смерті Навального в тюрмі
15:07 19.04.2021
293

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає заходи для залучення Росії до відповідальності, якщо Олексій Навальний помре в колонії. Про це в ефірі CNN заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За словами Саллівана, США повідомили Росію про відповідальність за те, що «відбувається з Навальним під вартою». «Ми розглядаємо безліч можливостей змусити їх заплатити. Поки я не буду публічно розповідати про них. Але ми попередили, що будуть наслідки, якщо Навальний помре», - заявив Салліван. Помічник президента додав, що в цьому випадку Росію притягне до відповідальності і міжнародне співтовариство.

2 березня ЄС і США ввели персональні санкції проти російських посадовців і організацій, які, на їхню думку, відповідальні за отруєння Олексія Навального і подальше кримінальне переслідування політика.

Навального, що відбуває ув'язнення у справі «Ів Роше», етапували в колонію 25 лютого. В кінці березня він розповів про різке погіршення здоров'я. 31 березня політик оголосив голодування з вимогою допустити до нього лікаря і надати необхідні ліки, оскільки він відчуває болю в спині і в нозі. «Він виснажений. Він втратив у вазі вже з моменту перебування в колонії вже 13 кілограмів », - сказала адвокат Михайлова.

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також