Держсекретар США закликав чинити тиск на Москву
14:32 05.05.2021
344

Держсекретар США Ентоні Блінкен закликав працювати спільно і чинити тиск на Москву, щоб домогтися від неї дотримання міжнародних зобов'язань. Про це він написав у твіттері.

«Ми повинні працювати разом, щоб звертати увагу на поведінку Росії, залучати Росію до відповідальності за її дії і чинити тиск на Москву, щоб вона дотримувалася своїх міжнародних зобов'язань», - заявив Блінкен.

Він не уточнив, кому адресований цей заклик і про які зобов'язання йде мова. Твіт держсекретаря прокоментував представник Держдепу Нед Прайс. Він пояснив, що Росія повинна «виконувати свої зобов'язання в рамках мінських угод і сумлінно працювати над припиненням конфлікту на сході України», а також повинна «припинити незаконну окупацію Криму».

Раніше Блінкен стверджував, що США не хочуть ескалації, а прагнуть до більш стабільних і передбачуваних відносинам з Росією, але для цього необхідно, щоб і Москва рухалася у відповідному напрямку. При цьому він нагадав, що нова адміністрація Сполучених Штатів не раз висловлювала готовність жорстко протистояти Росії, якщо буде така потреба.

Читайте також