Байден відповів «так» на запитання, чи вважає він Путіна вбивцею
12:04 18.03.2021
259

Президент США Джо Байден в інтерв'ю ABC News відповів ствердно на питання журналіста про те, чи вважає він свого російського колегу Володимира Путіна вбивцею.

Американський лідер в бесіді з Джорджем Стефанополусом сказав, що в січневій телефонній розмові попереджав Путіна про можливі наслідки, якщо підтвердиться втручання Росії у вибори президента США 2020 року.

«Він заплатить (за втручання. - ред). У нас була довга розмова. Я відносно добре його знаю. Діалог почався з того, що я сказав: «Я знаю вас, і ви знаєте мене. Якщо я встановлю, що це (втручання) відбулося, то будьте готові», - стверджує Байден.

Після цього Стефанополус запитав: «Так ви знаєте Володимира Путіна. Ви вважаєте його вбивцею? » Президент США відповів ствердно: «М-м-м, хм-м, так». Що саме він має на увазі, Байден не уточнив.

Разом з тим Байден заявив, що готовий до співпраці з Росією в сферах, що становлять спільний інтерес обох країн. Як приклад він нагадав про рішення продовжити з Росією Договір про обмеження стратегічних озброєнь..

Напередодні Національна розвідка США опублікувала доповідь, в якій говориться, що Росія з дозволу Путіна під час передвиборної кампанії вела інформаційну дискредитацію Байдена. При цьому в процес виборів Москва не втручалася, вважають автори документа.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також